Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Когато мъжът ти каже "Отиваме в Букурещ", за да видим Cybertruck-а на Tesla се съгласяваш, защото вече планираш как да удължите ...

Tesla Cybertruck Odyssey - Букурещ

Когато мъжът ти каже "Отиваме в Букурещ", за да видим Cybertruck-а на Tesla се съгласяваш, защото вече планираш как да удължите пътуването и да си направите една мини почивка в Румъния. За нея ще пиша в следващата публикация, сега ще се съсредоточа единствено върху извънземното камионче или както сами го определят "създаден за всяка планета", дори и за бг пътищата, които ги няма.

От май до юли Cybertruck е на обиколка в Европа, за да може хората да го видят на живо. Заслужава ли си? Донякъде. Защото реално получавате само възможност да го гледате и снимате.


В страницата на събитието има форма за регистрация, чиято цел не разбрахме каква е, освен да събере данни. Камионът е спрян на обществени места, където всеки има достъп до него и от тази регистрация няма никаква ползва. Даже не ви уведомяват, ако има някаква промяна в програмата.

В Букурещ беше предвидено автомобилът да е от 26 до 29 юни, мястото - шоурумът на Тесла в румънската столица. Ние пътувахме на 27-ми и първата ни спирка беше първо там, за да отметнем тази задача и да продължим на север към почивката си. Не забелязахме да има някаква организация, вътре в двора на шоурума, който не е само на Тесла не беше разрешено да се спира, освен може би за собственици на Тесли, но на улицата намерихме къде да оставим колата. После се оказа, че турът е закъснял и днес му е първия ден, но не е достъпен за желаещите да го видят, защото ще го снимат журналисти.

Успяхме да направим няколко снимки и да разпитаме кога ще може по-подробно да се разгледа от обикновените граждани. Разбрахме, че на следващия ден пак ще е тук, а после ще е в централната част на Букурещ. Още тогава ни казаха, че единствено ще може да се гледа отвън, няма възможност за нищо повече. Освободихме пространството, за да може да се вихри на воля единственият журналист, който видяхме и който снимаше с телефона си. На него разбира се му беше разрешено да влиза в превозното средство и да изпробва всичките му функции.

Така и така бяхме там, разгледахме шоурумът на Тесла - където са изложени 3 от моделите + една детска количка. Дворът беше по-интересен, не бяхме виждали толкова много Тесли на едно място.

След 3 дена на връщане минахме отново през Букурещ и спряхме в централната част на града. Лесно намерихме къде е изложен Cybertruck-а. Този път поне можеше да се приближим повече, макар че пак беше ограден с въженца. Определено е различна и впечатляваща кола и си заслужава да се разгледа и изпробва, ако беше възможно. Имаше трима младежи, които го вардеха и от време на време отваряха някоя врата или пускаха светлините, прибираха и затваряха багажника. Общо взето един хладилник с формата на кола да бяха изложили същата работа щеше да върши.

Имаше интерес от преминаващите, най-вече защото камионът изглежда необичайно, но след като не можеш да научиш кой знае какво и да пипнеш/пробваш кое реално му е страхотното малко се губи замисълът на показването му пред публика. Да го бяха показали на холограма, пак щеше да блести и свети. Не, че не сме доволни, все пак е нещо да го видиш на живо, просто не сме достатъчно доволни от събитието. Но пък екскурзията в Румъния си заслужаваше и добре, че беше Cybertruck, за да се решим на нея. Оставям снимки да се срещнете и вие с возилото на бъдещето.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: